середа, 18 січня 2017 р.

У парламенті Молдови виступили проти скасування Додоном Угоди про асоціацію з ЄС

Демократична партія Молдови зробила офіційну заяву після слів президента Ігоря Додона про те, що Угоду про асоціацію Молдови з Європейським Союзом може бути анульовано.
Демократична партія Молдови не підтримує заяву президента країни Ігоря Додона про можливе скасування Угоди про асоціацію між країною і Європейським Союзом.

Про це йдеться в заяві Демократичної партії, оприлюдненій на сайті 17 січня.

«Демократична партія Молдови виступає категоричним противником висловленої президентом Ігорем Додоном позиції про анулювання Угоди про асоціацію з ЄС. Ми готові нейтралізувати будь-яку спробу анулювання цієї угоди», — відзначили в партії.

У документі говориться, що «ініціатива Ігоря Додона про підписання рамкового Меморандуму з Європейським Союзом позбавлена ​​юридичної сили, оскільки відсутні реальні механізми реалізації такого політичного проекту, який не користується політичною підтримкою в Молдові».

У партії підкреслили, що застосують «всі важелі, щоб відхилити таке клопотання», яке вони вважають «несприятливим для інтересів Республіки Молдова».

17 січня Додон заявив, що Угода про асоціацію з Європейським Союзом нічого не дала Молдові та може бути анульованою.

«І я не виключаю, що після наступних парламентських виборів буде позиція, і я підтримаю цю позицію, парламентської більшості — Партії соціалістів», — підкреслив він.
Попередні парламентські вибори пройшли в Молдові в листопаді 2014 року. Наступні заплановані на 2018 рік.




Немає коментарів:

Дописати коментар