неділя, 29 січня 2017 р.

У Сеймі Литви пропонують забрати у Росії Караляучюс (Калінінград)

Депутат Сейму Литви, колишній прес-секретар президента країни Лінас Бальсіс запропонував забрати Калінінградську область у Росії.

На думку парламентарія, Калінінград не був відданий Росії назавжди.
«Було сказано: віддаємо під адміністрацію СССР до тих пір, поки в Європі не буде підписано остаточний мирний договір», — сказав він.

Він додав, що тепер поверненням повинна зайнятися Литва або керівництво Євросоюзу або це має бути зроблено їхніми спільними зусиллями.

Бальсіс висловив також думку, що Росія сама порушила післявоєнний устрій Європи, правило непорушності кордонів, анексувавши Крим.

Аналітик Центру дослідження Східної Європи (RESC), доктор наук Лаурінас Кашчюнас в ефірі Литовської державної телерадіокомпанії LRT заявив:  «Захопивши Крим і зазіхаючи на території Східної України, Росія порушує міжнародні угоди про цілісність державних кордонів. А це дає підставу до того, щоб нагадати їй, що в 1945 році в ході Потсдамської конференції Караляучюс був відданий їй для адміністрування на 50 років.  50-річний термін уже давно закінчився і є привід підняти це питання».


Немає коментарів:

Дописати коментар