субота, 28 січня 2017 р.

Тарифи ЖКГ продовжують підвищувати

Найближчим часом подорожчають холодна вода і електрика.

Тільки громадяни трохи відійшли від шоку, який був викликаний платіжками за тепло, як нам приготували новий сюрприз. Найближчим часом подорожчають холодна вода і електрика.
І якщо рішення з електрики було прийнято ще в далекому 2014 році, то сюрприз за цінами на воду прийнято на цьому тижні. Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), вирішила підняти оплату для підприємств, які продають воду населенню.

Тарифи піднімуть для двох категорій комунальних та промислових споживачів (ліцензіатів). Перша категорія — 36 суб’єктів, для яких протягом січня-серпня 2016 року тарифи переглядали і вже підвищували. На цей раз їм піднімуть тарифний план на 9%. Друга категорія — 18 споживачів, для яких ще тарифи не переглядалися і вони отримають «все сповна» — підвищення послуги на 36%.

У цілому тарифи по країні вирівняються і складуть близько 10-12 грн за кубометр холодної води. Але є і унікальні міста. Так найдорожча холодна вода після подорожчання буде в місті Вознесенську. Там за кубометр доведеться викласти 30,86 грн. А найдешевші ціни в Дніпропетровській області — там кубометр коштує 7,43 грн. Такий розкид цін обумовлений кількістю споживачів і собівартістю підготовки води, а також для забезпечення водовідведення. Правда, в НКРЕКУ поки не назвали точної дати, коли набудуть чинності нові тарифи.

А ось електрика подорожчає вже з 1 березня. Це буде п’яте і останнє із запланованих ще в 2014 році підвищень.


Немає коментарів:

Дописати коментар