субота, 21 січня 2017 р.

Велика Британія готова посилити військову допомогу Україні

Секретар РНБО Олександр Турчинов провів переговори з держсекретарем з питань оборони Британії Майклом Феллоном.

За словами Феллон, Велика Британія готова поступово посилити військову допомогу Україні.
Про це повідомили в прес-службі РНБО.

У ході переговорів Турчинов і Феллон поділилися думками про нинішню обстановку в Донбасі та спроби Москви посилити вплив у світі через конфлікт в Україні та на Близькому Сході. Також вони торкнулися тем реформування оборонної сфери України за стандартами Північноатлантичного альянсу і зміцнення військової взаємодії країн.

Як зазначив Турчинов, непостачання летальної зброї Україні з боку Заходу, а також технологій її створення є стратегічною помилкою. Від боєздатності українських ЗСУ залежить безпека Європи, зазначив він.

При цьому він визнав, що Британія постійно підтримувала Україну, за що їй вдячні. Однак зараз актуально підняти військову взаємодію на більш високий рівень, зазначив секретар РНБО.

У свою чергу, Фелон заявив, що його країна зацікавлена ​​в збільшенні допомоги Україні: «Ми сподіваємося послідовно збільшувати допомогу і наростити рівень військово-технічного співробітництва».

Він також зауважив, що проект залучення військових інструкторів з Британії до підготовки військовослужбовців ЗСУ буде поширюватися на всі види Збройних сил України, зокрема і на військово-морські сили.

«Мова йде про обмін візитами вищого військового командування в межах військово-морських сил. А також захід до Одеси нашого есмінця (це найостанніша розробка есмінця класу 45). Хотів би відмітити, що це буде перший за останній 10 років офіційних захід до українського порту корабля Великої Британії», — додав він.

Також він зазначив, що економічні обмеження щодо Москви необхідно продовжувати до повного виконання Мінських домовленостей, додавши, що ситуація в Україні перебуває в зоні уваги Британії і вона не припинить підтримку.




Немає коментарів:

Дописати коментар