субота, 28 січня 2017 р.

Керівнику черкаської «Свободи» дали два місяці домашнього арешту

Катеринопільський районний суд Черкаської області призначив два місяці домашнього арешту як запобіжного заходу керівнику обласної організації ВО «Свобода» Юрію Ботнару.

У Катеринополі (Черкаська область) районний суд прийняв рішення призначити запобіжний захід голові обласної організації ВО «Свобода» Юрію Ботнару у вигляді двох місяців домашнього арешту.

Рішення про запобіжний захід прийняв суддя Олег Баранов.

Сьогодні вранці пана Ботнара привезли на суд в Катеринопіль з Черкас, де вранці 27 січня він був затриманий в центрі міста міліцією у цивільному.

Вночі в понеділок, 27 січня, під час зіткнення з міліцією, «Беркутом» і тітушками під час розгону акції Автомайдану в Черкасах були побиті журналісти, серед яких — представники засобів масової інформації України, Білорусі та Польщі.

Нагадаємо, що вночі в понеділок, 27 січня, бійці спецпідрозділу «Беркут» і тітушки напали на активістів Автомайдану біля будівлі Черкаської обласної державної адміністрації. Серед побитих і затриманих учасників мирної акції протесту — один з координаторів Автомайдану Сергій Хаджинов.

23 січня в Черкасах близько 20 тисяч осіб штурмувати будівлю ОДА. Протестувальникам вдалося виламати двері, їх атаку міліція відбивала водою, сльозогінним газом і шумовими гранатами. 24 січня після штурму будівлі Черкаської облдержадміністрації були затримані 58 осіб.



Немає коментарів:

Дописати коментар