пʼятниця, 20 січня 2017 р.

Трамп почне діяти відразу після інавгурації

45-й глава Білого дому Дональд Трамп планує почати виконувати президентські обов’язки відразу після інавгурації. Його помічники анонсували підписання кількох важливих указів і скасування прийнятих напередодні Обамою рішень вже 20 січня.

Трамп збирається підписати низку виконавчих указів, які не потрібно узгоджувати в Конгресі, відразу після вступу на посаду. Прес-секретар обраного глави США Шон Спайсер зазначив, що він «присвятить не тільки перший день, але і другий і третій прийняттю порядку денного для реальних змін».

Зокрема, Трамп уже готовий зробити перші кроки до будівництва прикордонного муру з Мексикою і обмеження імміграції. Він не збирається чекати закінчення переговорів з Мехіко, не дивлячись на відмову президента Мексиканських Сполучених Штатів Енріке Пенья Ньєто частково фінансувати будівництво.

Другим завданням новообраного глави США стане введення федерального мораторію на працевлаштування службовців для зниження рівня старіння робочої сили. Третім на черзі стоїть запуск процес виходу Сполучених Штатів з транстихоокеанського партнерства, а четвертим — укладення угоди про вільну торгівлю з Канадою і Мексикою.

Крім того, в його списку термінових справ також значиться візит до штаб-квартири ЦРУ, роботою якого новий глава Білого дому напередодні був незадоволений.

Слід зазначити, що Трамп також висловив бажання негайно скасувати низку указів, прийнятих Бараком Обамою.

Нагадаємо, напередодні інавгурації Дональда Трампа його дочка — Іванка Трамп — спростувала чутки про можливість виконання нею деяких обов’язків першої леді, які традиційно покладаються на дружину президента. Вона заявила, що Меланія сама прекрасно з усім впорається.

http://www.global-analityk.com/noviny/трамп-почне-діяти-відразу-після-інавг/

Немає коментарів:

Дописати коментар