понеділок, 20 лютого 2017 р.

Індекс WAZE: Латвія — сьома найкраща в світі країна для їзди на автомобілі

Латвія — сьома найкраща в світі країна для автомобілістів, свідчить індекс задоволеності автомобілістів, складений Wazе в серпні минулого року.

Як повідомили в ДАТ «Латвіяс валстс целі» (ЛВЦ), досвід автоїзди в Латвії за десятибальною шкалою оцінено в 6,5 бала. Перше місце з 7,5 бала займають Нідерланди, друге з 7,4 бала — Франція, третє з 7,2 бала — США.

До першої десятки найкращих для автомобільної їзди країн увійшли також Чехія, Швеція, ОАЕ, Угорщина, Словаччина, Італія, Іспанія і Бельгія.

Найнижчу оцінку — 1,1 бала — отримали Філіппіни. Передостаннє місце в індексі Waze займає Індонезія з 2,1 бала, третій з кінця — Сальвадор з 2,8 бала.

Індекс задоволеності автомобілістів складається на основі аналізу досвіду їзди кількох мільйонів користувачів Waze в 38 країнах світу. При його підрахунку враховуються частота і ступінь тяжкості транспортних заторів, якість дорожньої інфраструктури, дані про безпеку автомобілістів, про ДТП, ризики на дорозі та погодні умови, про доступність АЗС і автостоянок, а також такі соціально-економічні фактори як доступність автомобілів і ціни на пальне.

ЛВЦ співпрацює з мобільним додатком Waze з 2014 року. У Латвії Waze користуються понад 100 тис. автомобілістів.




Немає коментарів:

Дописати коментар