вівторок, 28 лютого 2017 р.

Смешко: У мене залізні сумніви в самому факті отруєння Ющенка

Екс-глава СБУ Ігор Смешко зазначив, що за минулі 12 років він так і не побачив доказів, що проведена в Україні експертиза була експертизою крові колишнього Президента Віктора Ющенка.
Екс-глава Служби безпеки України (СБУ) Ігор Смешко сумнівається, що третій президент України Віктор Ющенко був отруєний у 2004 році.

«Зараз вже, по закінченню 12 років, можу сказати: у мене залізні сумніви в самому факті отруєння. На сьогоднішній день я не бачив жодних доказів того, що експертиза, проведена у нас, була експертизою крові пана Ющенка. Крім того, мені досі незрозуміло, яким чином зуміли винайти отруту, яка може периферійно діяти тільки на частині тіла людини», — заявив Смешко.

За його словами, під час розслідування цієї справи Ющенко відмовлявся надати матеріали лікування і експертизи.

«Тоді, за два місяці розслідування, ми встигли провести комісійну експертизу за матеріалами клініки «Вінер Хаус», яку взяли при двох рішеннях суду — потерпілий, з незрозумілих причин, відмовлявся дати нам матеріали лікування і експертизи. Мені незрозуміло було і те, чому до кінця не провели всі експертизи, та висновків не було в Австрії. Адже з Австрією ми маємо двосторонню зв’язок по правову допомогу. Це були б залізобетонні докази в суді. Але консиліум провідних співробітників нашої Національної академії медичних наук ще тоді, на підставі матеріалів, зробив висновок, що факту отруєння не існує», — підкреслив Смешко.
За офіційною версією, Ющенко був отруєний під час президентської кампанії у вересні 2004 року під час вечері на дачі колишнього заступника голови Служби безпеки України Володимира Сацюка.

Міжнародна група лікарів, яка обстежила Ющенка, прийшла до висновку, що він був отруєний діоксином. За даним фактом було порушено кримінальну справу, проте досі слідчі не пред’явили нікому звинувачення в замаху на життя колишнього Президента.

У грудні 2014 року Ющенко заявляв, що готовий здати кров на аналіз міжнародним експертам. Такий варіант йому запропонувала Генеральна прокуратура України.



Немає коментарів:

Дописати коментар