пʼятниця, 17 лютого 2017 р.

Російські війська щопівгодини обстрілюють Авдіївку

Ситуація у зоні проведення антитерористичної операції дещо загострилась.
За словами очільника Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павла Жебрівського, вчора із настанням сутінків бойовики стріляли з великокаліберної зброї по Авдіївці кожних 20-30 хвилин. Значних пошкоджень зазнали житлові будинки. Внаслідок прямого попадання снаряду стелі четвертого та п’ятого поверхів будинку на вулиці Гагаріна обвалилися на третій поверх. Під завалами опинились троє людей. Внаслідок поранення осколком у голову загинув 43-річний чоловік. На цій же вулиці внаслідок потрапляння снаряду у квартиру на четвертому поверсі розірвало систему опалення. Через прорив гарячої води опіки отримав 76-річний місцевий мешканець. Ще один снаряд влучив у приміщення магазину, в якому на той час перебувало три дівчини. На щастя, ніхто з них не постраждав.

Загалом ситуація у зоні АТО залишається складною на всіх напрямках: бойовики стріляють з легкого виду озброєння, різнокаліберних мінометів, БМП, БТРів, танків, ПТРК. По українських позиціях ведуть вогонь і снайпери противника. Як повідомляє прес-центр штабу АТО, загалом за минулу добу терористи здійснили 66 обстрілів, внаслідок яких троє українських військових загинули, ще десять — отримали поранення.

У результаті обстрілу росіянами Авдіївки до мобільного госпіталю міста надійшло п’ятеро поранених бійців АТО, а також троє цивільних, один з яких помер у в результаті отриманих травм. Про це повідомив старший групи посилення мобільного госпіталю в Авдіївці Ігор Соболь, передає штаб АТО.

За його словами, з п’яти поранених воїнів один боєць надійшов у важкому стані, один — у середньому стані, троє — з легкими пораненнями.

«Медичну допомогу надаємо в повному обсязі. Військових лікарів навіть в кілька разів більше, ніж було до обстрілу», — зазначив Соболь і додав, що паніки серед медичного колективу немає, всі працюють злагоджено.

Крім того, за словами волонтерів, які допомагають в мобільному госпіталі, розгорнутому в Авдіївці, в місті цілодобово чергують дві бригади військових лікарів, також є реанімобіль.
«Ми готові до прийняття поранених і травмованих. Ми готові до будь-яких подій», — резюмували волонтери.



Немає коментарів:

Дописати коментар