понеділок, 13 лютого 2017 р.

За «законом Савченко» на свободу вийшло понад 7,7 тис. ув’язнених

Найбільше за «законом Савченко», який зараховує один день попереднього ув’язнення як два дні основного покарання, з-під варти вийшло засуджених за крадіжки — 1587 осіб.

Станом на 27 січня 2017 року понад 7,7 тис. ув’язнених вийшли з-під варти за законом про зарахування одного дня попереднього ув’язнення як двох днів в термін основного покарання («закон Савченко»), повідомляють Українські новини з посиланням на дані, отримані у відповідь на запит до Міністерства юстиції України.

Відзначається, що на волю вийшло 1 587 осіб, які відбували покарання за крадіжки, 1122 засуджених — за розбій, 925 засуджених — за грабежі.

Крім того, з-під варти вийшли громадяни, яких карали за злочини проти основ національної безпеки (три людини), умисне вбивство (852 людини), умисне тяжке тілесне ушкодження (528 осіб), злочини, пов’язані з наркотиками (689 осіб), хуліганство (65 осіб) та інші злочини.
Зі слідчих ізоляторів (СІЗО) звільнено за «законом Савченко» 1400 осіб.

26 листопада 2015 року Верховна Рада внесла зміни до Кримінального кодексу, підготовлені Савченко (на той момент вона перебувала в російському СІЗО). Закон передбачає зарахування одного дня попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.

За «законом Савченко» за неповний рік, до жовтня 2016 року, за даними заступника голови Нацполіціі Вадима Трояна, достроково було звільнено з місць позбавлення волі 8,5 тис. осіб, ще підлягають звільненню близько 35 тис. осіб.

21 вересня 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко зазначив, що «закон Савченко» дійсно несе великі загрози через загострення криміногенної ситуації в країні та «відновлює порядок, який існував в СССР».

Савченко 24 вересня заявила, що буде захищати свій закон. «Скасувати його — це показати Європі, що ми не дотримуємося європейських цінностей», — сказала вона.
15 листопада Верховна Рада України не підтримала два законопроекти, якими пропонувалося внести зміни в «закон Савченко».

У січні 2017 року нардеп від «Народного фронту» Антон Геращенко заявив, що «закон Савченко» скасують в лютому.

http://www.global-analityk.com/noviny/за-законом-савченко-на-свободу-вийш/

Немає коментарів:

Дописати коментар