вівторок, 21 лютого 2017 р.

Масові заворушення у передмісті Стокгольму: Трамп мав рацію

Шведські правоохоронці були змушені зробити декілька попереджувальних пострілів.
У передмісті Стокгольму Ринкебю надвечір понеділка, 20 лютого, відбулися масові заворушення та зіткнення з поліцією, повідомляє DW. 

Зазначається, що близько 20:18 за місцевим часом шведські правоохоронці наразилися на опір при спробі затримати біля станції метро правопорушника, який перебував у розшуку. У співробітників поліції полетіло каміння — один із правоохоронців отримав поранення руки.
Як передає шведське громадське телебачення SVT, після цього поліцейські були змушені зробити декілька попереджувальних пострілів у повітря. За даними телеканалу, кількість залучених у бійку — від 30 до 50 осіб. Втім, як пояснили в поліції, точна цифра ще встановлюється.

Неподалік від місця зіткнення було підпалено декілька автомобілів — за даними правоохоронців, згоріло вісім машин. Постраждали дві людини, у тому числі власник одного з магазинів, який намагалися пограбувати.

Після прибуття підкріплення поліції вдалося взяти ситуацію під контроль. За численними повідомленнями ЗМІ та користувачів у соцмережах, учасниками заворушень були іммігрантами, а сама сутичка почалася після того, як правоохоронці спробували затримати одного з приїжджих.

Пікантності цим подіям надає той факт, що за добу до того президент США, розповідаючи про проблеми з мігрантами, як приклад навів Швецію, де, мовляв, напередодні трапилося щось страшне. Багато хто подумав про теракт. На перевірку ж виявилося, що в країні все спокійно. У самій Швеції тоді дуже болісно сприйняли слова Трампа, проте виявилося, що він таки мав рацію.


Немає коментарів:

Дописати коментар