субота, 11 лютого 2017 р.

Мінекономрозвитку готове ліквідувати тисячу держпідприємств

Для ефективних державних підприємств є програма приватизації, заявив Кубів.
В Міністерстві економічного розвитку і торгівлі вважають, що частина з 3,5 тисяч державних підприємств повинна бути приватизована, а частина — ліквідована.

«Більше 3,5 тисяч підприємств, які є сьогодні в Україні, мають слабинку, яка називається збитковість і відсутність конкурентної продукції на ринку», — заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

За його словами, щодо держпідприємств, які є ефективними, є чітка програма приватизації. «А ті підприємства, які не є ефективними і збанкрутували, а таких більше тисячі, до них будуть юридичні рішення аж до ліквідації», — додав Кубів.

Раніше Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що в країні налічується 3,5 тисяч держпідприємств, що приблизно у 15 разів перевищує доцільність. При цьому уряд націлений на дерегуляцію, децентралізацію і приватизацію.

У березні 2016 року Президент Петро Порошенко підписав зміни в Закон «Про приватизацію державного майна», який дозволяє почати приватизацію великих об’єктів вже в поточному році. Крім того, Закон забороняє брати участь у приватизації резиденту держави-агресора.




Немає коментарів:

Дописати коментар