субота, 25 лютого 2017 р.

Російський фейк: тепер на прицілі Словаччина

20 лютого цього року словацька опозиційна партія «Свобода і Солідарність» висловила рішучий протест у зв’язку з публікацією в російській газеті «Ізвєстія» інформації про те, що лідер цієї партії Ріхард Сулик (Richard Sulík) — в минулому спікер словацького парламенту та чинний депутат Європейського парламенту — підтримує ідею виходу Словаччини з ЄС.

Слід зазначити, що з початку 2017 року ідею так званого «SLOVEXIT» активно почали мусувати російські ЗМІ шляхом поступового нагнітання в інформаційному просторі меседжів на кшталт: «Вихід з ЄС в тому чи іншому вигляді підтримують три партії словацького парламенту: «Котлеба — Народна партія наша Словаччина», «Ми — родина» та «Свобода і солідарність».

Публікації в російських «Ізвєстіях» викликали значний резонанс в політичних колах словацької опозиції. Зокрема, у заяві словацької опозиційної партії «Свобода і Солідарність» йдеться про те, що зазначена політична сила ніколи не виступала за вихід Словацької республіки із ЄС. Більше того, її лідер Р. Сулик неодноразово публічно висловлювався проти всіх кроків, пов’язаних з цим питанням. Зокрема, зазначається, що «критика представників партії бюрократії в роботі керівних органів ЄС не має нічого спільного з організацією петиції за вихід Словаччини з ЄС, що активно рекламують останнім часом представники екстремістської опозиційної партії «Народна партія — наша Словаччина». Діяльність останньої фактично повністю підконтрольна проросійським силам в Словацькій Республіці.



Немає коментарів:

Дописати коментар