субота, 11 лютого 2017 р.

Під Донецьком вночі гриміли бої. Російські окупанти зазнали втрат

Повідомлення жителів Донецька і округи про інтенсивні бойові дії спікер АТО Леонід Матюхін у ранковому зведенні за 10 лютого пояснив обстрілами українських позицій біля Красногорівки з «Градів», танків, 120- і 82-міліметрових мінометів. Біля Авдіївки, Невельського і Опитного — з 120-міліметрових мінометів, снайперських гвинтівок, гранатометів і стрілецької зброї.

Тим часом, користувачі соцмереж пишуть, що бої продовжилися вже 11 лютого.
У свою чергу ОБСЄ підтвердило дані прес-центру АТО про те, що на місці недавніх боїв під Авдіївкою вже два тижні лежать тіла 12 загиблих бойовиків, яких ніхто не бажає забрати.
Тим часом, учасники блокади Донбасу перекрили дорогу Ясинувата – Костянтинівка Згідно з повідомленнями, вночі активісти зупинили локомотив з 60 вагонами, наразі продовжуються роботи з облаштування редуту.

Учасники блокади Донбасу перекрили основну торгову магістраль на напрямку Ясинувата – Костянтинівка на ділянці поблизу станції Фенольна. Про це повідомляється на сторінці «Штаб блокади Донбасу» у Facebook. «Для уникнення можливих маніпуляцій штаб офіційно заявляє, що не планує блокувати потяги, які йдуть через станцію Фенольна, заводи державних шахт та інших підприємства, що знаходяться на підконтрольній Україні території. А також електропоїзд від станції Фенольна до Костянтинівки буде мати вільний шлях до місця свого призначення», — зазначається у повідомленні.

Згідно з повідомленнями, вночі активісти зупинили локомотив з 60 вагонами, наразі продовжуються роботи з облаштування редуту.

Після ініційованої Росією війни на Донбасі Україна втратила в цьому регіоні велику кількість шахт, які видобувають антрацит. Для вирішення цієї проблеми Україна закуповувала паливо у Південно-Африканській Республіці. На сьогодні на захопленій бойовиками території антрацит добувають лише шахти компанії ДТЕК Ріната Ахметова, проте поставки вугілля із зони АТО часто перериваються.

25 січня 2017 року ветерани АТО заблокували залізницю Луганськ – Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу. Після цього чиновники та провладні політологи почали залякувати населення колапсом, який нібито ось-ось настане на контрольованих українською владою прифронтових теренах внаслідок блокування злочинної торгівлі з окупованими територіями.   

http://www.global-analityk.com/noviny/під-донецьком-вночі-гриміли-бої-росій/

Немає коментарів:

Дописати коментар