четвер, 16 лютого 2017 р.

Фінляндія може забрати у росіян нерухомість поблизу стратегічних об’єктів

Зараз Міністерство оборони країни перевіряє угоди з нерухомістю, укладені поблизу об’єктів стратегічного призначення.

Міністерство оборони Фінляндії в березні 2017 року розгляне угоди іноземців з нерухомістю, які можуть загрожувати безпеці країни. Деякі з них можуть бути скасовані.

Про це заявила депутат парламенту Фінляндії Суна Кюмяляйнен. «Стало зрозуміло, що деякі угоди доведеться розірвати, оскільки були продані об’єкти, розташовані в критично невірних точках», — каже Кюмяляйнен.

Представниця Соціал-демократичної партії збирається висунути ініціативу, згідно з якою операції з нерухомістю для громадян поза межами ЄС і ЄЕС вимагали б індивідуального дозволу. Зараз Міністерство оборони країни перевіряє угоди з нерухомістю, укладені поблизу об’єктів стратегічного призначення. Саме поняття такого об’єкта поки є недостатньо конкретним. І, на думку депутата, його необхідно розширити. «У нас є вежі стільникового зв’язку, розташовані на тісно заселеній місцевості, нерухомість, розташована в прикордонній зоні, не кажучи вже про дачні котеджі, розташовані в зоні, суміжній з військовими аеропортами», — пояснює Кюмяляйнен.

Нагадаємо, що за останні кілька років депутат багато разів пропонувала парламенту розглянути питання про заборону купівлі росіянами будинків в Фінляндії, проте ці ініціативи не набирали мінімального числа голосів, необхідних для початку процедури.


Немає коментарів:

Дописати коментар