пʼятниця, 24 лютого 2017 р.

Чехія просить Facebook допомогти в боротьбі з дезінформацією

Поки невідомо, яким саме чином буде проходити співпраця МВС Чехії і Facebook по боротьбі з дезінформацією в соцмережі.

Facebook може почати допомагати Міністерству внутрішніх справ Чехії боротися з поширенням дезінформації в соцмережі. Перша зустріч сторін вже відбулася. Міністерство має намір почати співробітництво якомога швидше, щоб не допустити можливого впливу на вибори в країні.

Співробітники МВС зустрічалися з представником американської компанії Facebook Габріеллою Чеховою. Міністерство хоче співпрацювати з соцмережею в області розкриття дезінформації. Поки незрозуміло, як саме сторони будуть взаємодіяти.

Чехія наслідує приклад Франції і Німеччини, де уряд налагоджує зв’язки з соціальними мережами. В обох державах, як і в ЧР, ведеться підготовка до виборів, через що з’являються побоювання впливу дезінформаційної кампанії на їх результати.
Як МВС бачить допомогу Facebook на практиці?

Користувачі соцмережі могли б повідомляти про публікації, які, на їхню думку, містять дезінформацію. Після цього Facebook мав би відправити її для аналізу в незалежний центр, який би оцінив її зміст. Якби дослідження підтвердило, що інформація неправдива, Facebook би вказував це. Також соцмережа могла б вказувати інтернет-джерела, через які можна перевірити факти.


Немає коментарів:

Дописати коментар