субота, 18 лютого 2017 р.

Держказначейство готує нову систему сплати податків

Кабмін України хоче запровадити систему сплати податків і зборів через єдиний рахунок, з розподілом платежів за окремими рахунками самостійно на базі звітності платника податків.
Про це розповіла голова Держказначейства Тетяна Слюз. Вона зазначила, що проект, а також деякі норми вже вписані в Податковий кодекс, а саме — сплата податків на єдиний рахунок.
Слюз повідомила, як саме буде функціонувати система. «Система буде працювати за аналогією з автоматичним відшкодуванням ПДВ. Платники податків мають відкрити рахунки, з яких Держказначейство на підставі звітності платників зараховуватиме податки автоматично», — зазначила голова Державного казначейства.

Тетяна Слюз впевнена, що це значно допоможе заощадити час платників податків і уникнути штрафів податкових органів за перерахування податків не на той рахунок. Вона зазначила, що система запрацює вже з 1 січня 2018 року, але не за всіма податками.

«ПДВ залишається тут, акциз — також, і для податку з доходів фізичних осіб це неможливо, плюс єдиний соціальний внесок», — додала Слюз.

Голова Держказначейства також зазначила, що необхідні зміни до Податкового кодексу вже було внесено. Вона повідомила, що потрібне лише коригування наказів Міністерства фінансів і Державної фіскальної служби України. Тетяна Слюз також зазначила, що основна була створена на основі електронного реєстру з ПДВ. Вона повідомила, що витрати на впровадження проекту незначні. Вона сподівається, що ефект виправдає всі очікування.


Немає коментарів:

Дописати коментар