вівторок, 14 лютого 2017 р.

Чергове засідання контактної групи по Донбасу відбудеться 15 лютого

У середу, 15 лютого, в Мінську (Білорусь) відбудеться чергове засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі. Про це повідомила прес-секретар представника України в групі, другого президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.
«Завтра о 15:00 в Мінську відбудеться засідання Тристоронньої контактної групи. Головними темами будуть питання безпеки та звільнення заручників», — сказала Оліфер.

Варто зазначити, раніше щодо минулої зустрічі ТКГ пані Оліфер повідомила на своїй сторінці в Фейсбуці, що тристороння контактна група закликала до повного припинення вогню, відведення всіх озброєнь до лінії, позначеної Меморандумом від 19 вересня 2014 року. СММ ОБСЄ повинна отримати повний доступ для проведення всеосяжного контролю.

Представники ОРДО зобов’язані забезпечити безпечні умови роботи для ремонтних бригад, які відновлять водо-, газо - та електропостачання в районі Авдіївки. Місто знаходиться на межі гуманітарної та техногенної катастрофи, вся відповідальність за такий розвиток подій ляже на представників ОРДО.

«Українська сторона ще раз підкреслює: Меморандум від 19 вересня 2014 року є найважливішою складовою блоку питань з безпеки», — зазначила пані Оліфер.
Повне і стійке припинення вогню, виведення всіх іноземних військових формувань і важких видів озброєнь з території України, встановлення кордону — такі передумови для проведення виборів на Донбасі.

Також в гуманітарній підгрупі вдалося зблизити позиції щодо звільнення незаконно утримуваних осіб.



Немає коментарів:

Дописати коментар