середа, 22 лютого 2017 р.

«Свобода», «Правий сектор» і «Національний корпус» висунули ультиматум владі

У середу, 22 лютого, близько 7 тисяч прихильників правих партій «Свобода», «Правий сектор», «Національний корпус» («Азов») почали «Марш національної гідності» в центрі Києва.
На акцію зібралося близько 10 000 осіб, вони заповнили всю алею Небесної сотні від верхнього виходу зі станції метро «Хрещатик» до Майдану Незалежності.
Хода почалася о 10:25.

Марш присвячено третій річниці Революції гідності. Націоналісти вийшли протестувати проти того, що «вбивці на свободі, люстрацію саботують, корупція процвітає, тарифи і ціни ростуть, а олігархи і далі жирують».

На мітингу біля Верховної Ради лідери партій «Свобода», «Національний корпус» і «Правий сектор» озвучили свої вимоги до влади.

За словами Олега Тягнибока, націоналісти вимагають відмовитися від торгівлі з окупованими територіями і Росією; відмовитися від приватизації стратегічних підприємств і провести націоналізацію тих, які вже приватизовані; відмовитися від запровадження ринку землі; відмовитися від подальшого підвищення тарифів.

Він додав, що праві партії разом вимагають проведення позачергових виборів Президента і Верховної Ради. Тягнибок запропонував нинішньому складу парламенту прийняти закон про вибори за відкритими списками, призначити нових членів Центральної комісії, прийняти закон про імпічмент і піти.

«Або ви ставите національні інтереси вище своїх приватних кишень — або забирайтеся геть. Ми за вибори парламенту, ми за президентські вибори», — сказав Тягнибок. За його словами, націоналісти готові прийти у владу і управляти країною.

«Ми можемо не тільки скинути цю владу бариг, не тільки зупинити кремлівських карликів на сході, ми можемо змінити світ. Ми нація, яка довела, що ми можемо і хочемо. Ми продемонстрували свої європейські прагнення і тепер повинні довести, що ми змінимо цю країну і весь світ в кращий бік», — заявив у свою чергу лідер «Правого сектора» Андрій Тарасенко.

Після цього Тягнибок, Тарасенко і Білецький понесли ультиматум до парламенту.
 Після цього Білецький виступив у Верховній Раді, де пригрозив переворотом.

«Ми, українські націоналісти, об’єднані. І я вам обіцяю, що якщо ви надумаєте не виконати [наші вимоги], у нас вистачить сміливості, сил і рішучості, саморозпустити цю Верховну Раду. Повірте, ми це зробимо! Ми зібралися для того, щоб почати боротьбу за владу, щоб вона була не злодійська, а українська», — заявив він.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%B9-%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80-%D1%96-%D0%BD%D0%B0%D1%86%D1%96%D0%BE%D0%BD%D0%B0/

Немає коментарів:

Дописати коментар