пʼятниця, 24 лютого 2017 р.

Трамп заявив про намір розширити ядерний потенціал США

Президент США Дональд Трамп назвав «односторонньою» і «дуже поганою» угоду з Росією за договором про скорочення та обмеження стратегічних ядерних озброєнь.

Президент США Дональд Трамп в інтерв’ю агентству Reuters заявив, що хоче розширити ядерний арсенал країни, тому що Штати, на його думку, відстали з огляду на своє озброєння.
Він зазначив, що «було б чудово», якби жодна країна не мала ядерної зброї, але якщо вона все-таки буде, США мусять перебувати на початку цього списку.

Трамп також висловив занепокоєння у зв’язку з розгортанням РФ крилатих ракет, що йде врозріз з договором про ліквідацію ракет середньої і малої дальності, та назвав «односторонньою» і «дуже поганою» угоду з Росією згідно з договором про скорочення та обмеження стратегічних ядерних озброєнь (СНВ- 3).

Він заявив, що тепер нова президентська адміністрація має намір укласти «гарну угоду».
Договір між Україною і Російською Федерацією і США про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь СНО-3 набули чинності після ратифікації парламентами обох країн 5 лютого 2011 року. Термін його дії 10 років. Згідно з угодою, до лютого 2018 року сторони повинні скоротити ядерні боєзаряди до 1550 одиниць кожна, а балістичні ракети на підводних човнах і важких бомбардувальниках — до 700 одиниць.


Немає коментарів:

Дописати коментар