четвер, 23 лютого 2017 р.

У Румунії взялися за чиновників-корупціонерів

Головний антикорупційний прокурор Румунії повідомив, що проти 1300 посадових осіб були порушені справи про корупцію зі збитками на суму 260 мільйонів євро (273 мільйони доларів).
Про це повідомляє The Associated Press.

Лаура Ковеші, яка очолює антикорупційне агентство Румунії, заявила у четвер, що прокурорам потрібні передбачувані закони, щоб робити свою роботу.

Минулого місяця уряд видав вельми спірний указ, який мав декриміналізувати зловживання службовими повноваженнями, що спричинило масові протести у країні. Згодом прем’єр Сорін Гріндяну скасував указ.

«Ми хочемо боротися з корупцією», але «треба, щоб зусилля були підтримані стабільними законодавчими та інституційними рамками», — заявила Ковеші.

За її словами, минулого року Агентство розслідувало діяльність 3 міністрів, 17 законодавців, 16 суддів та інших чиновників.

Нагадаємо, уряд Румунії 5 лютого скасував постанову про внесення поправок до Кримінального кодексу і про амністію для корупціонерів, що призвело до масових протестів по всій країні.

Постанова передбачала декриміналізацію корупційних діянь і випадків перевищення повноважень та зловживання службовим становищем, якщо збитки не перевищують 200 тисяч леїв (47 800 доларів).


Немає коментарів:

Дописати коментар