пʼятниця, 17 лютого 2017 р.

США висунули РФ нову умову по Сирії

Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив представникам сирійської опозиції про те, що Вашингтон не співпрацюватиме з Москвою у військовому плані доти, поки Росія не припинить називати терористами всіх, хто протистоїть президенту Сирії Башару Асаду.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на одного із західних дипломатів.

«У ході дискусії він ясно дав зрозуміти, що військової співпраці не буде, поки Росія не прийме той факт, що не всі представники опозиції є терористами», — сказало джерело.

Рекс Тіллерсон провів першу бесіду з представниками країн, які протистоять режиму Асада, включаючи Туреччину, Саудівську Аравію, Францію і Велику Британію.

У Міністерстві оборони США вперше розглядають можливість відправки в Сирію регулярних наземних бойових військ. Про це повідомляє CNN з посиланням на чиновника з міністерства.
За його словами, американську армію можуть відправити в північну частину Сирії для того, щоб прискорити процес боротьби з терористичним угрупуванням Ісламська Держава.

Він зазначив, що збройні сили можуть затриматися в Сирії на деякий час. При цьому чиновник підкреслив, що в кінцевому рахунку будь-яке рішення буде приймати президент США.

Якщо Дональд Трамп схвалить цю ідею протягом найближчих тижнів, хід військової операції США в Сирії істотно зміниться, зазначає CNN.

Як повідомляли ЗМІ, кілька днів тому в Сирії ударом з безпілотника США був знищений один з ватажків терористичної організації «Аль-Каїда».



Немає коментарів:

Дописати коментар