четвер, 23 лютого 2017 р.

У Туреччині завершено розслідування у справі про спробу державного перевороту

До суду Стамбула спрямовано обвинувальні висновки щодо 24 підозрюваних у терористичній діяльності, серед яких — ісламський проповідник Фетхуллах Гюлен.
Прокуратура Стамбула завершила розслідування у зв’язку зі спробою перевороту в ніч з 15 на 16 липня 2016 року. Про це повідомляє турецьке інформаційне агентство Anadolu.

До суду Стамбула спрямовані обвинувальні висновки щодо 24 підозрюваних у терористичній діяльності. У їх числі — ісламський проповідник Фетхуллах Ґюлен, а також шість генералів і 17 офіцерів, 9 з яких ховаються.

Прокуратура вимагає засудити 10 до 92 обвинувачених до довічних термінів кожного в тюрмі суворого режиму і 174 років позбавлення волі.

Ще 13 обвинувачених вимагають засудити щонайменше до трьох довічних ув’язнень і до термінів до 30 років позбавлення волі у в’язниці суворого режиму.

У Туреччині в липні 2016 року сталась спроба військового перевороту, заколот був придушений протягом декількох годин.

Влада Туреччини стверджує, що до організації перевороту причетний опозиційний проповідник Фетхуллах Ґюлен, який проживає в США і вимагаєь його екстрадиції. Сам проповідник попросив США не виконувати вимоги Туреччини і назвав прохання Анкари про екстрадицію політичною вендетою.

Після спроби перевороту в країні затримали осіб 103 850, 41 326 з них заарештували.
13 січня стало відомо, що група турецьких офіцерів НАТО і дипломатів попросила притулку в Норвегії через можливі переслідування з боку турецької влади після спроби державного перевороту.

Нещодавно Верховний суд Греції виніс постанову про відмову в екстрадиції восьми турецьких військовослужбовців, які втекли після невдалої спроби державного перевороту. В Анкарі засудили таке рішення Верховного суду.

Три майора, три капітана і два сержант-майора турецької армії втекли з країни на вертольоті після провалу спроби державного перевороту 15 липня 2016 року. Вертоліт приземлився на півночі Греції 16 липня. Військові попросили політичного притулку.


Немає коментарів:

Дописати коментар