понеділок, 20 лютого 2017 р.

У центрі Києва збираються мітингувальники

Сьогодні в центрі Києва заплановані масштабні акції протесту і пам’ятні заходи, однак у даний момент на Майдані, Хрещатику, Інститутській та Банковій все спокійно.

На вулицях чергує велика кількість правоохоронців. На даний момент рух транспорту перекрито.

19 лютого поблизу Адміністрації Президента відбулися зіткнення між протестуючими проти торгівлі з окупованим Донбасом і правоохоронцями, які почалися після того, як поліція не дала протестувальникам встановити намети біля АП.

Згодом частина активістів вирушила до Європейської площі, де біля встановленого пункту пропуску зламала металеву рамку. Під час зіткнень на Європейській площі між учасниками акції протесту і правоохоронцями були затримані п’ятеро протестувальників.
Сьогодні вранці з Деснянського райвідділу поліції випустили командира батальйону ОУН Миколу Коханівського та інших затриманих вчора під час зіткнень в центрі Києва між прихильниками блокади ОРДЛО і силовиками.

На місце проведення акції під Адміністрацією президента на підтримку блокади торгівлі з окупованими територіями Донбасу стягнуті сили поліції, серед учасників стало більше людей в камуфляжі та балаклавах, між учасниками і силовиками виникли сутички.

На місці події перебуває керівник патрульної поліції Олександр Фацевич, який на питання журналістів про суть зіткнень заявив, що «ніяких зіткнень немає», а наявність такої кількості правоохоронців обумовлене «охороною громадського порядку».

Як повідомив нардеп Семен Семенченко на місці події, сутички виникли через те, що кордон правоохоронців не давав можливості нардепам пройти по вулиці Інститутській до АП. «Порушують закон — перешкоджають роботі народних депутатів України, не показують своїх посвідчень, не показують номерів на шоломах», — заявив Семенченко.

Також на місці акції «руху ОУН» на вул. Інститутській поліція встановила загороджувальну сітку — елементи огорожі для обмеження руху по вулиці. На місці події лунали вибухи, схожі на петарди або вибухові пакети. З місця події журналісти повідомили, що за кордоном патрульної поліції присутні представники Національної гвардії.

Учасники акції кидали петарди в поліцію і намагалися зламати паркан, встановлений правоохоронцями, щоб пройти до будівлі АП, правоохоронці їм перешкоджали. Перед цим до учасників акції прийшов нардеп Андрій Тетерук, з яким у присутніх виникла словесна перепалка, після якої він пішов через кордон поліції. Учасники акції скандували «Ганьба!», називали його «Іудою» і кричали «Банду геть».

Частина учасників протестів під Адміністрацією Президента рушила вниз по вулиці Грушевського у бік Майдану Незалежності. Протестувальники досягли Європейської площі, прорвали огорожі правоохоронців на шляху до Майдану Незалежності. Поліцейські намагаються стримати протестувальників біля готелю «Дніпро» на Європейській площі.


Немає коментарів:

Дописати коментар