четвер, 16 лютого 2017 р.

Бутусов: Треба розірвати стосунки з РФ

Відомий українській журналіст Юрій Бутусов в ефірі одного з українських телеканалів зазначив, що Мінські домовленості не є мирною угодою тому вони не можуть привести до припинення військових дій. На думку журналіста, Мінські домовленості — це певна точка компромісу про деескалацію бойових дій, тому у нас ведеться не широкомасштабна війна з РФ, а локальні бойові дії низької інтенсивності.

Сумнозвісну блокаду залізничного сполучення з ОРДЛО Юрій Бутусов назвав реакцією деяких активістів на широкі контакти та бізнесові стосунки з Росією через окуповані території. «Держава має зробити прозору систему стосунків з окупованими Росією територіями. У нас є комплекс проблем з РФ, яка не хоче утримувати Донбас за свої кошти, тому вона зацікавлена, щоб там розвивалася інфраструктура, яка в подальшому була б повернута в Україну. Росія веде війну з Україною на різних фронтах: політичному, економічному, а в України досі немає стратегії, як протидіяти таким діям агресора», — зазначив Юрій Бутусов.

За його словами, активісти блокади хочуть зрозуміти, хто з ким торгує на Донбасі. Громадянському суспільству треба пояснити, як ми максимально можемо розірвати стосунки з РФ, а не поглиблювати їх.


Немає коментарів:

Дописати коментар