субота, 11 лютого 2017 р.

МВФ вимагає запровадити пенсійний податок і ускладнити спрощену систему оподаткування

У проекті меморандуму з Міжнародним валютним фондом (МВФ) передбачено запровадження в Україні додаткового пенсійного податку в рамках пенсійної реформи.

У документі говориться, що додатковий податок на внески соціального страхування накопичуватиметься на персоніфікованих рахунках.

Податок використовуватиметься як проміжне джерело фінансування пенсійної реформи.
Однією з основних характеристик пенсійної реформи в меморандумі вважають необхідність передбачити вихід на пенсію з більш широким діапазоном пенсійного віку, ніж на даний час.
Ці варіанти забезпечуватимуть більший вибір в залежності від трудового стажу, при цьому пенсійні виплати повинні стимулювати довшу зайнятість і більш пізній вихід на пенсію.
У цілому пенсійна реформа повинна привести до економії не менше 3% ВВП у порівнянні з 2016 роком за рахунок продовження трудового стажу населення.

Згідно з проектом меморандуму, ВРУ повинен прийняти пенсійну реформу до кінця квітня, а набути чинності вона має з 2018 року.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що меморандум співпраці з МВФ не передбачає підвищення пенсійного віку. Пізніше в МВФ заявили, що Україна гостро потребує пенсійної реформи і підвищення пенсійного віку є одним з її механізмів.

Крім цього нинішня влада взяла на себе зобов’язання перед МВФ ускладнити спрощену систему оподаткування з 2018 року. Про це пишуть «Українські новини» з посиланням на джерело, знайоме з ходом переговорів із МВФ.

Раніше «Країна» публікувала нову редакцію меморандуму МВФ про співпрацю з Україною. У ній йдеться про подорожчання газу, звільнення бюджетників та інші заходи.

Нагадаємо, що Міжнародний валютний фонд не планує в найближчий тиждень розглядати питання виділення Україні четвертого кредитного траншу в розмірі $1 млрд. Наша країна не зазначена в розкладі засідань Ради МВФ, опублікованому на офіційному сайті Фонду. Розклад сформовано аж до 17 лютого.




Немає коментарів:

Дописати коментар