вівторок, 21 лютого 2017 р.

У штаб-квартирі партії Марін Ле Пен пройшли обшуки

Слідчі підозрюють «Національний фронт» (НФ) Марін Ле Пен у нецільовому витрачанні коштів з фондів Європарламенту. У штаб-квартирі НФ в понеділок, 20 лютого, пройшли обшуки в рамках розслідування, ініційованого екс-міністром юстиції Франції Крістіаном Тобіра. Про це повідомляється на сайті партії.

Як уточнює агентство AFP, правоохоронні органи намагаються встановити, чи міг НФ використовувати кошти з фондів Європарламенту для оплати діяльності 20 членів партії, які формально фігурували як парламентські помічники, проте, за версією слідства, фактично займалися виконанням партійних завдань у Франції. Розслідування здійснюється за запитом Мартіна Шульца (Martin Schulz), який на момент виникнення відповідних підозр обіймав посаду голови Європарламенту.

Сама Ле Пен виплачувати компенсацію відмовляється і твердить, що справа має політичний характер.

Як уточнюють в прес-службі Нацфронту, обшуки в штаб-квартирі НФ в передмісті Парижа проводяться вдруге з початку цього року.

Марін Ле Пен 5 лютого дала старт своїй передвиборній кампанії. Згідно з останніми опитуваннями, вона могла б набрати достатньо голосів, щоб пройти до другого туру виборів, проте зазнала б в ньому поразки. Перший тур виборів президента Франції призначений на 23 квітня, другий відбудеться 7 травня.




Немає коментарів:

Дописати коментар