вівторок, 28 лютого 2017 р.

Замах на свободу слова: «Яд ва-Шем» вимагає припинити в Amazon продаж книг про заперечення Голокосту

Директор архіву Меморіального комплексу історії Голокосту «Яд ва-Шем» Роберт Розетт звернувся до засновника Amazon Джефф Безоса з проханням відмовитися від продажу книг, в яких заперечується масовість знищення євреїв під час Другої світової війни.
Про це повідомляє Associated Press.

Представник «Яд-Вашем» додав, що готовий допомогти «ідентифікувати книги, які заперечують Голокост, що продаються на сайті Amazon».

Видання зазначає, що до звернення, адресованого Джеффу Безосу, було докладено фотографії книг, які заперечують Голокост, зокрема дослідження «Звіт Лейхтера», в якому аргументовано спростовується наявність газових камер в Аушвіці.

За словами Розетта, «Яд ва-Шем» раніше вже звертався в Amazon з подібними проханнями. Однак в онлайн-магазині відмовилися припиняти продаж літератури, яка не подобається сіоністам, посилаючись на свободу інформації.

У своєму листі Розетт висловив надію, що Amazon перегляне свою позицію з урахуванням «сплесків антисемітизму», які нібито мають місце в США. Поки в Amazon на лист Розетта не відповіли.

Нещодавно сіоністські кола пережили ще одну неприємність. У Державному департаменті США є спеціальний відділ з питань пропаганди Голокосту. Цей відділ підготував для адміністрації Трампа проект президентської заяви на честь міжнародного дня Голокосту, в якому, як завжди, згадувалося про шість мільйонів загиблих євреїв. Однак Білий дім відкинув цей проект і випустив власну заяву, що не містить згадки ані про євреїв, ані про антисемітизм, повідомляє Politico з слів власних джерел в Держдепартаменті.

Багато єврейських організацій США, включаючи близькі до республіканської партії групи, що фінансуються Шелдоном Еделсон, висловили своє здивування і розчарування в зв’язку з тим, що в офіційній заяві Білого дому з нагоди Міжнародного дня пам’яті Голокосту не згадувалася про цілеспрямоване винищення євреїв.

Представники Білого дому відзначили, що все було зроблено правильно: євреїв не згадали заради більшої «інклюзивності», бо жертвами нацистів були представники багатьох народів і соціальних груп.

За твердженням гендиректора Антидифамаційної ліги Джонатана Грінблата у нього «викликало сумнів і стурбованість» те, що президент США у своїй промові обійшовся без прямої згадки євреїв як основної мети нацистів.

Нещодавно розробники Google змінили роботу алгоритму пошукового сервісу таким чином, щоб при запиті «Чи був Голокост?» користувач отримував сіоністську інформацію та в топ не потрапляли матеріали, яка представляють іншу точку зору.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D1%85-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D1%83-%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%8F%D0%B4-%D0%B2%D0%B0-%D1%88%D0%B5%D0%BC-%D0%B2%D0%B8%D0%BC%D0%B0/

Немає коментарів:

Дописати коментар