понеділок, 27 лютого 2017 р.

Президент Молдови розкритикував угоду з МВФ

Молдавський лідер Ігор Додон висловив керівнику місії МВФ по Молдові Бену Келмансону свою чітку позицію з приводу документа про співпрацю, раніше укладеного між країною і Фондом.

Президент Молдови Ігор Додон розкритикував Меморандум про співпрацю з Міжнародним валютним фондом, який уклали восени 2016 року. Як повідомив Додон на своїй сторінці в соцмережі Facebook, в ході зустрічі з керівником місії МВФ по Молдові Беном Келмансоном в п’ятницю він озвучив чітку позицію президента республіки з приводу цього документа. Глава республіки відзначив, що виступає за співпрацю з міжнародними структурами, але його позиція в цьому сенсі є категоричною: «ця співпраця повинна бути в інтересах Молдови та її громадян». Він підкреслив, що, «з одного боку — стурбований, а з іншого — не підтримую багато положень Меморандуму про співпрацю з республікою в тому, що стосується реформи пенсійної системи, заморожування зростання заробітної плати, підвищення тарифів і обмеження коштів, що виділяються як субсидії для агросектора».

Він зазначив, що адміністрація президента має намір блокувати закон про амністію в нинішній формі. Президент також додав, що виступає проти закону, який передбачає перекладання виведених з банківської системи країни грошей на плечі населення республіки. На його думку, «в нинішніх умовах уряд разом з представниками Фонду знайшов найпростіше рішення — покласти повернення вкрадених грошей на плечі громадян країни».

Президент вважає, що є інші рішення для повернення грошей. «Найближчим часом я оприлюдню свою позицію. Домовилися працювати над цим питанням на рівні експертів», — додав Додон. Рада директорів МВФ на засіданні 7 листопада затвердив трирічну програму фінансової допомоги Молдові майже на 179 мільйонів доларів.


Немає коментарів:

Дописати коментар