понеділок, 13 лютого 2017 р.

У Великій Британії заявили про збільшення кількості кібератак з боку Росії

Британія стикається з 60 кібератаками щомісяця, сюди входять і спроби профінансованих Росією хакерів вкрасти дані в сфері оборони і закордонних справ з урядових установ, заявив новий глава Центру національної кібербезпеки Великої Британії Кіаран Мартін.

Кількість кібератак з боку Росії проти країн Заходу зросла, сказав новий глава Центру національної кібербезпеки при Центрі урядового зв’язку Великої Британії Кіаран Мартін в інтерв’ю виданню The Sunday Times.

«Британія стикається з 60 кібератаками щомісяця. Сюди входять і спроби профінансованих Росією хакерів вкрасти дані в сфері оборони і закордонних справ з урядових установ», — підкреслив Мартін. Він повідомив і про збільшення кількості нападів на «незахищені цілі» — місцеві ради, благодійні організації та університети — з метою крадіжки персональних даних і наукових розробок.

Мартін припустив, що здійснення на Велику Британію кібератаки першої категорії — такої, як атака на США в 2015 році — це лише питання часу. За його словами, за останні три місяці було скоєно 188 кібератак другої і третьої категорії. Він підкреслив, що багато з них становили загрозу національній безпеці.

Хакерів, які діють з Росії або підтримуваних цією країною, підозрюють в серії атак на іноземні структури.

10 грудня 2016 року Центральне розвідувальне управління США заявило, що Росія втручалася в президентські вибори в США з метою допомогти республіканцеві Дональду Трампу здобути перемогу. Спікер Кремля Дмітрій Пєсков назвав такі звинувачення «непристойними».
У грудні 2016 року Міністерство закордонних справ Польщі піддалося хакерській атаці, за якою могли стояти російські спецслужби.

31 січня 2017 року стало відомо, що в Чехії було зафіксовано десятки випадків злому електронних скриньок співробітників дипломатичних відомств. У МЗС заявили, що характер хакерських нападів «дуже нагадує атаки проти системи Демократичної партії в США».
У лютому 2017 року стало відомо, що хакери, яких ідентифікували як загрозу APT29 з Росії, спробували зламати електронну пошту представників Норвезької служби поліції безпеки.



Немає коментарів:

Дописати коментар