вівторок, 28 лютого 2017 р.

Нікола Старджен: Мей підштовхує Шотландію до нового референдуму

Нікола Старджен закликала змінити курс Великої Британії «поки не пізно».
Перший міністр Шотландії Нікола Старджен заявила про непоступливість прем’єр-міністра Великої Британії Терези Мей в питанні виходу країни з Євросоюзу. Старджен вважає, що Brexit істотно змінив громадську думку в регіоні.

Глава уряду Шотландії відзначає, що посилення самостійницьких настроїв в Шотландії — це не вина місцевого уряду, а результат непоступливості кабінету Мей. Старджен закликала прем’єр-міністра змінити курс уряду «поки не пізно».

Парламент Шотландії 7 лютого провів «символічне» голосування про доцільність запуску процедури виходу Великої Британії зі складу Євросоюзу. «Проти» Brexit висловилися 90 депутатів, «за» — 34 депутати. Голосування має перевірити, наскільки прислухаються в Лондоні до побажань шотландців, заявила перед голосуванням перший міністр Шотландії Нікола Стерджен.

Единбург вважає, що Лондон не виконує свою обіцянку розглянути шотландські пропозиції. «Досі уряд Великої Британії не запропонував нічого — жодного компромісу, вони навіть не подивилися наші пропозиції», — заявив шотландський міністр Майкл Рассел, який веде переговори щодо позицій Шотландії на Brexit з урядом Великої Британії.

Він стверджує, що запуск статті 50 Лісабонського договору, який починає дворічний процес виходу Великої Британії з ЄС, повинен бути відхилений, тому що уряд залишив дуже багато питань без відповіді. Зокрема, Шотландії не гарантується право голосу в будь-яких нових торгових договорах, які будуть укладені після того, як Велика Британія залишить ЄС.
На початку січня зазначалося, що майже 62% шотландців не підтримують ідею проведення нового референдуму про незалежність від Великої Британії в цьому році.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%BD%D1%96%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D0%BD-%D0%BC%D0%B5%D0%B9-%D0%BF%D1%96%D0%B4%D1%88%D1%82%D0%BE%D0%B2%D1%85%D1%83%D1%94-%D1%88%D0%BE%D1%82%D0%BB%D0%B0/

Немає коментарів:

Дописати коментар