четвер, 16 лютого 2017 р.

Путін звинуватив Україну в організації диверсійно-терористичної діяльності в Росії

Президент Росії Владімір Путін звинувачує Україну в організації диверсійно-терористичної діяльності в Росії. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кремля за підсумками участі Путина в щорічному розширеному засіданні колегії Федеральної служби безпеки Росії.
Зокрема президент Росії говорив про серйозне загострення ситуації на південному сході України останнім часом, а українська влада, на його думку, зацікавлена в силовому вирішенні конфлікту на Донбасі.

«Сьогоднішня влада в Україні явно не готова до мирного вирішення цієї складної проблеми і робить ставку на силове вирішення. Більш того, відкрито говорить і про організацію диверсійно-терористичної, підривної роботи, в тому числі в Росії. Нас це не може не турбувати» , — сказав Путін на засіданні.

За його словами, метою української влади є зрив в Мінську (Білорусь) досягнутих домовленостей. У зв’язку з цим Путін закликав ФСБ сконцентрувати сили на боротьбі з тероризмом.

«Названі мною події та обставини вимагають від спеціальних і силових структур Росії, перш за все від Федеральної служби безпеки, особливої уваги і концентрації сил, в першу чергу — в боротьбі з тероризмом», — сказав він.

Адміністрація Президента України вважає, що Росія спровокувала ескалацію ситуації на Донбасі з метою дискредитації перед міжнародною спільнотою економічних і соціально-політичних успіхів України.

Нагадаємо, раніше група радикалів, які назвали себе членами партії «Інша Росія», зірвали прес-конференцію спецпредставника ОБСЄ Мартіна Сайдіка за підсумками переговорів контактної групи по Донбасу в Мінську.

Збройний конфлікт на сході України почався в квітні 2014 року. Бойові дії ведуться між Збройними силами України і проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.

Україна і західні країни звинувачують Росію у втручанні в конфлікт: використанні регулярних військ в бойових діях на боці бойовиків, постачанні зброї та здійсненні фінансової підтримки. Москва свою участь в конфлікті на Донбасі заперечує.

Мінські угоди, укладені в 2015 році, передбачають припинення вогню на Донбасі, повернення під український контроль держкордону з Росією, а також розведення важких озброєнь. Жодну з цих вимог поки повністю не виконано.


Немає коментарів:

Дописати коментар