вівторок, 28 лютого 2017 р.

Влітку українці зможуть їздити до Туреччини за внутрішніми паспортами

З початку нинішнього туристичного сезону українці зможуть подорожувати до Туреччини, маючи на руках лише ID-картки. Про це повідомив посол України в Туреччині Андрій Сибіга.
Він пояснив, що по завершенні процесу переговорів між двома державами можна буде перетинати кордон за внутрішнім паспортом.

«Зараз переговорні групи активно працюють над завершенням відповідного двостороннього документа. Орієнтир початку цієї ініціативи — початок туристичного сезону», — вказав дипломат.

Сибіга також нагадав і про безвізовий режим у 90 днів, введений раніше. Такі дії урядів позитивно позначилися на турецькій туристичній галузі. Зокрема, протягом минулого року Туреччину відвідали близько 1 мільйона українських туристів. Це вивело Україну на п’яте місце в рейтингу держав, які відвідують Туреччину.

«З іншого боку, турецький туристичний потік в Україну виріс на 25-28% і становить близько 200 тисяч громадян Туреччини. Цьому сприяло і додаткове налагодження авіасполучення, і запуск прямого рейсу Анкара – Київ», — вказав він.

Посол вважає, що в результаті успішного підписання угоди про поїздки в Туреччину за внутрішніми паспортами можна очікувати підвищення туристичного потоку ще на 35-50%.



Немає коментарів:

Дописати коментар