пʼятниця, 24 лютого 2017 р.

Савченко підбурювала військових залишити позиції на Донбасі і йти на Київ

Депутат з БПП заявила, що свідками цього були військові 79-ї і 80-ї бригад. 

Депутат Верховної Ради Тетяна Ричкова звинуватила Надію Савченко в тому, що вона підбурювала військових кидати позиції біля Донецького аеропорту і йти на Київ скидати владу.
Про це вона сказала з трибуни парламенту в п’ятницю, 24 лютого.

«На цьому тижні вона перебувала на позиціях Збройних сил України і підбурювала їх залишити позиції, прийти до Києва і зробити державний переворот», — заявила Ричкова.
За її словами, свідками цього були військові 79-ї і 80-ї бригад.

Ричкова нагадала, що в Кримінальному кодексі є стаття 109 «Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади», і запропонувала Генеральній прокуратурі та СБУ розслідувати дії Савченко.

Нагадаємо, 7 грудня 2016 року Савченко таємно відвідала Мінськ, де зустрілася з ватажками «ДНР» та «ЛНР». Про це стало відомо лише через кілька днів. 12 грудня Савченко заявила, що зустріч пройшла в «тристоронньому мінському форматі» з присутністю російської сторони і з присутністю Захарченко та Плотницького від «ДНР» та «ЛНР».

Після цього Савченко була виключена з фракції «Батьківщина». Крім того, 22 грудня ВРУ виключила Савченко з делегації в ПАРЄ.

10 січня 2017 року депутат всупереч позиції СБУ опублікувала списки полонених.
Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони 18 січня рекомендував депутатам виключити Надію Савченко з його складу.


Немає коментарів:

Дописати коментар