субота, 18 лютого 2017 р.

Міністр оборони Німеччини: Литва заслужила наш захист

Міністр Німеччини Урсула фон дер Ляйен заявила, що Литва заслужила солідарність і захист НАТО. Про це вона сказала в п’ятницю після обіду, виступаючи на відкритті Мюнхенської конференції з безпеки.  

Звертаючись до учасників конференції, міністр коротко нагадала історію Литви — совєтську і нацистську окупацію, співаючу революцію і совєтську агресію січня 1991 року.

«Сміливі і горді жителі Литви здолали ворога, якого здавалося неможливо здолати. Литва стала частиною демократичної і вільної Європи. Разом з Естонією, Латвією та Польщею вона є шановним членом ЄС і НАТО. Це країна, яка заслужила нашу солідарність і захист», — сказала міністр. Вона також зазначила, що рішення Німеччини очолити батальйон передового базування НАТО в Литві частково є обов’язком Німеччини за захист союзників в роки Холодної війни.

«Сьогодні наші військові дислоковані в Литві, оскільки ми не забули, що ми зобов’язані нашою свободою і єдністю сорокарічному захисту союзників», — сказала Урсула фон дер Ляйен.

Батальйон під командуванням Німеччини в цьому році дислокується в Литві як реакція на інтервенцію Росії в Україну і військову активність РФ в регіоні Балтійського моря. Подібні підрозділи також будуть створені в Латвії, Польщі та Естонії. Ними командуватимуть Канада, США, і Велика Британія. У кожному з батальйонів буде близько тисячі військових.



Немає коментарів:

Дописати коментар