субота, 25 лютого 2017 р.

Затримано адміністраторів суїцидальних груп у соцмережах

Голова Національної поліції України Сергій Князєв заявив про обшуки і затримання у справі про діяльність груп у соціальних мережах, в яких підлітків закликали вчиняти самогубство.
Сергій Князев повідомив, що проводяться «заходи із затримання та допиту адмінів груп в соцмережах «Сині кити» та «Рожеві Феї».

«Провели обшуки і зібрали докази. Ведемо консультації з генпрокуратурою (процесуальним керуючим у справі) щодо можливого затримання по справі», — сказав голова Нацполіції.
Він також заявив, що затримані вже дають свідчення слідству.

«Вони дають свідчення, що експериментували зі свідомістю людей», — сказав Сергій Князєв.
Як писав «Детектор медіа», Департамент кіберполіції Національної поліції України повідомляв раніше про виявлення у соціальних мережах небезпечних груп, в яких дітей доводять до самогубства.

У 2017-му зросла кількість звернень на дитячу гарячу лінію, в яких батьки розповідали про лячні дописи їхніх дітей у соціальних мережах. Трапляються й випадки, коли дзвонять самі діти, розповідаючи у насмішкуватому стилі, що збираються вчинити самогубство.

Начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко повідомив, що поліція врятувала у Києві двох неповнолітніх дівчат, які отримали завдання у «групі смерті» в соціальній мережі і намагалися покінчити життя самогубством. Він також опублікував у Facebook їх листи і фото ушкоджень на тілі.

Уповноважений ВР з прав людини Валерія Лутковська звернулася до голови Національної поліції України щодо недопущення розголошення будь-якої інформації про дитину у зв’язку із виявленням Департаментом кіберполіції у соціальних мережах небезпечних груп, у яких дітей доводять до самогубства.


Немає коментарів:

Дописати коментар