понеділок, 21 листопада 2016 р.

Естонія планує звільнити від імміграційних квот фахівців у сферах комунікацій та IT

У парламенті Естонії є на розгляді законопроект про внесення змін до Закону про іноземців, який серйозно пом’якшує імміграційні правила, щоб задовольнити попит IT-сектора в фахівцях, пише Immigrant.today.

Основні поправки до Закону стосуються виключення працівників в сфері комунікацій та IT від імміграційних квот. Зараз імміграційна квота Естонії становить 1317 осіб. А бурхливий розвиток IT-сектора вимагає залучення все більшої кількості фахівців, джерелом яких можуть бути іноземні працівники. Якщо поправки до Закону будуть прийняті, то естонським стартапам буде значно простіше найняти більш кваліфікованого іноземного фахівця. І для зарубіжних стартапів в процесі розширення своєї діяльності в Естонії бюрократія значно скоротиться.

Крім того, в поправках до Закону запропоновано дозволити давати право на проживання в Естонії для інвесторів. Щоб отримати посвідку на проживання в Естонії, інвестор повинен буде вкласти не менше 1 000 000 євро в інвестиційні фонди або естонські підприємства, які, в свою чергу, вкладають кошти в економіку Естонії.

Ці поправки призначені для зручності інвесторів, щоб дати їм можливість краще управляти своїми інвестиціями і внести свій вклад в економіку Естонії. Також поправки знімуть певні бюрократичні перепони для осіб, що мають посвідку на проживання в Естонії і охочих подорожувати. У новому законопроекті передбачається, що в разі тривалого перебування за межами Естонії, особи з естонським видом на проживання більше не зобов’язані це реєструвати.

Законопроект надійшов в естонський парламент 26 травня цього року. Нині він уже перейшов на стадію другого читання і, як очікується, буде прийнятий найближчим часом.

http://www.fort-europe.org/?p=954

Немає коментарів:

Дописати коментар