понеділок, 21 листопада 2016 р.

Bloomberg: Євросоюз має намір продовжити санкції проти Росії

Країни ЄС обговорюють можливість продовження ще на півроку санкцій щодо Росії. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на п’ять дипломатичних джерел, знайомих з ходом обговорення.

Обговорення санкцій відносно Росії внесено до попереднього порядку саміту Євросоюзу, який пройде 15-16 грудня. В Євросоюзі мають намір продовжити санкції, бо Росія досі не виконала повністю Мінські угоди. Як зазначило ще одне джерело агентства, інші сценарії виключені.

10 листопада Reuters з посиланням на п’ятьох європейських дипломатів повідомляло, що в ЄС мають намір продовжити санкції проти Росії в грудні цього року, до того як Трамп вступить на посаду. Рішення про продовження санкцій повинні підтримати всі 28 держав ЄС. За словами співрозмовників агентства, в ЄС побоюються, що дії нового президента США можуть ускладнити досягнення консенсусу.

Йдеться про продовження як персональних, так і секторальних санкцій. Раніше їх дію продовжувалась раз на півроку. Термін дії секторальних санкцій закінчується 31 січня, персональних — 17 березня.

18 листопада президент США Барак Обама і лідери провідних держав ЄС на зустрічі в Берліні домовилися залишити в силі санкції щодо Росії, поки російська влада не виконає своїх зобов’язань по вирішенню конфлікту на Україні. У зустрічі з президентом взяли участь канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем’єр-міністр Британії Тереза Мей, президент Франції Франсуа Олланд, прем’єр-міністр Іспанії Маріано Рахой і прем’єр-міністр Італії Маттео Ренці.
«Важливо, що ми продовжимо санкції доти, поки мінські угоди не будуть повністю реалізовані», — заявив Обама. У той же час він зазначив, що «в наших інтересах співпрацювати з Росією, щоб вирішувати проблеми в світі».

http://www.global-analityk.com/noviny/bloomberg-євросоюз-має-намір-продовжити-санк/

Немає коментарів:

Дописати коментар