вівторок, 29 листопада 2016 р.

Політолог: Азербайджан є надійним партнером для Європи в Південно-Кавказькому регіоні

За словами політолога Ільгара Велізаде, між Європейським Союзом і Азербайджаном ведуться переговори по декількох напрямках.

«Це питання, які охоплюють напрямки енергетики, транспорту, безпеки та інші, дуже важливі для Азербайджану. Переговори, які в даний час проводяться відповідають нашим стратегічним планам. А наші стратегічні плани полягають в тому, щоб створити рівноправне партнерство з Європейським Союзом, і це як раз охоплює вищевказані питання», — зазначив Ільгар Велізаде, передає SalamNews.

На думку політолога, в даний час Європейський Союз переживає важкі часи. «Зовнішня політика ЄС в даний час зіткнулася з багатьма проблемами. Для вирішення цих проблем потрібні сильні партнери, країни, що володіють впливом в регіонах. Азербайджан вважається надійним партнером для Європи в Південно-Кавказькому регіоні. Партнерство, побудоване на взаємних інтересах вигідно і Євросоюзу, і Азербайджану».

Відзначимо, що останнім часом Рада Європейського Союзу дала мандат Верховному представнику Європейської комісії із зовнішніх зв’язків і політики безпеки для початку переговорів з Азербайджаном.

http://www.fort-europe.org/?p=983

Немає коментарів:

Дописати коментар