пʼятниця, 25 листопада 2016 р.

Місія ОБСЄ зафіксувала рекордне зростання порушень перемир’я в Донбасі

У середині листопада порушення режиму вогню досягли найвищого рівня за весь період спостережень ОБСЄ в Донбасі.

У середині листопада Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ (СММ ОБСЄ) в Донбасі зафіксувала найбільшу кількість порушень режиму припинення вогню за весь період моніторингу. «Ситуація продовжує погіршуватися в східній частині України. Так, в середині листопада порушення режиму припинення вогню досягло найвищого рівня з часу створення Спеціальної моніторингової місії в 2014 році», — заявив у четвер, 24 листопада, виступаючи в Постійній раді ОБСЄ представник США при організації Даніель Байєр.

Зокрема, минулого тижня зафіксовано найбільшу кількість порушень, пов’язаних з використанням важкого озброєння і систем залпового вогню. Байєр закликав сторони до повного виконання Мінських угод «в тому числі підтримувати режим припинення вогню, виведення забороненої зброї, досягнення прогресу в розведенні сил, а також забезпечити СММ повний і безперешкодний доступу до всіх частин України, особливо з територій, що знаходяться під контролем об’єднаних російсько-сепаратистських сил».

За словами американського представника, почастішали випадки залякування співробітників СММ ОБСЄ з боку терористів. Дані випадки залишилися безкарними. «Це неприйнятно. Росія і сепаратисти, яких вона підтримує, повинні визнавати свою відповідальність за таку поведінку і забороняти залякування та погрози на адресу спостерігачів», — підкреслив Байєр.
Як повідомлялося, минулого тижня спостерігачі СММ ОБСЄ нарахували понад 600 випадків порушення режиму «тиші» в Донецькій області, що є значно більшим показником порівняно з попереднім звітним періодом (було зафіксовано 480 обстрілів).


Немає коментарів:

Дописати коментар