четвер, 17 листопада 2016 р.

Сьогодні Рада ЄС розгляне безвізовий режим для України

Європейський Союз на рівні Комітету постійних представників країн-членів (Coreper) 17 листопада розгляне питання надання Україні безвізового режиму.

Напередодні ЗМІ повідомляли, що Coreper може дати «зелене світло» початку міжінституційних переговорів щодо безвізового режиму для України.

Якщо таке рішення буде ухвалено 17 листопада, після цього мають пройти переговори між Радою ЄС, Європарламентом, після чого відповідне рішення ще має бути затверджене на пленарному засіданні Європейського парламенту та на засіданні Ради ЄС.

Затримка із наданням Україні безвізового режиму пов’язана із обговоренням інституціями ЄС механізму призупинення безвізового режиму з третіми країнами у випадку необхідності.

Президент України Петро Порошенко висловив сподівання на прогрес у питанні отримання безвізового режиму з Євросоюзом до саміту 24 листопада.

Раніше повідомлялося, що Україна навряд чи отримає безвізовий режим до лютого-березня.
Тим часом колишній учасник політичної підгрупи мінської контактної групи Роман Безсмертний заявив, що не бачить великого бажання європейців надати безвізовий режим Україні.

Про це він сказав Главкому.

«Якщо у нас АТО — безвізовий буде, якщо війна — не буде. Не бачу трагедії, якщо безвізового режиму не буде. І не бачу великого бажання європейців надати безвіз Україні», — зазначив Безсмертний.

http://www.global-analityk.com/noviny/сьогодні-рада-єс-розгляне-безвізовий/

Немає коментарів:

Дописати коментар