пʼятниця, 25 листопада 2016 р.

У Болгарії мігранти-бунтівники побили 14 поліцейських

Як мінімум 14 болгарських поліцейських постраждали внаслідок сутичок з мігрантами, які влаштували бунт у центрі з прийому і розміщення біженців Харманли, що на півдні Болгарії.
Як розповіли в сюжеті місцевого телеканалу, поліцейські отримали легкі травми, які не загрожують їхньому життю. Зазначається, що мігранти почали бунтувати через закриття табору на карантин. Мігрантам також заборонили покидати територію. Це визвало незадоволення та бунт. Участь в акції протесту взяли майже дві тисячі осіб.

Мешканці табору виступили проти введення карантину у центрі.

За даними Reuters, карантин було введено після того, як у ЗМІ з’явилася інформація, що у таборі, де живуть близько трьох тисяч переважно афганських біженців, поширені інфекційні хвороби.

Окрім того, 24 поліцейських були поранені.

Порушники почали кидати каміння в поліцейських, підпалювати меблі. Правоохоронці евакуювали співробітників табору біженців. Повідомляється, що болгарська поліція застосувала водомети і гумові кулі, щоб придушити бунт мігрантів. Поліцейські навели згодом порядок, затримали більше ніж три сотні біженців. Двоє порушників отримали поранення.
Нагадаємо, новий президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що він готовий вислати або взяти під варту три мільйони мігрантів.


Немає коментарів:

Дописати коментар