вівторок, 22 листопада 2016 р.

СБУ: Кримські дезертири були затримані при спробі купити довідки про вищу освіту

Голова СБУ Василь Грицак повідомив, що дипломи про вищу освіту для отримання офіцерських звань в російській армії збиралися купити троє колишніх українських військових, але один з них «щось відчув спинним мозком» і в «Чонгар» не приїхав.

Контррозвідка Служби безпеки України затримала двох колишніх українських військових, які зламали присягу і перейшли на бік РФ в 2014 році, при спробі купити дипломи про вищу освіту, які їм були необхідні для отримання офіцерських звань в російській армії.

Про це на прес-конференції заявив голова СБУ Василь Грицак.

«Ці — вже колишні — військовослужбовці хотіли провернути корупційну оборудку: за гроші купити диплом про вищу освіту, щоб стати офіцерами в російській армії», — зазначив він.

За словами Грицака, прапорщик Максим Одинцов і молодший сержант Олександр Баранов зв’язалися з громадянином України, який погодився зробити такі дипломи і передати їх в пункті пропуску «Чонгар» на адміністративному кордоні з окупованим Кримом.

«Відстеживши пересування кур’єра, ми вийшли на них. Затримання відбулося фактично на КПВВ (контрольному пункті в’їзду/виїзду) «Чонгар», — сказав голова СБУ, підкресливши, що дані російського міністерства оборони про те, що затримання проходило на території окупованого Криму, не відповідають дійсності.

Грицак також повідомив, що дипломи збиралися купити троє колишніх українських військових, але один з них «щось відчув спинним мозком» і в «Чонгар» не приїхав.

Глава СБУ додав, що проти Одинцова і Баранова, а також інших військовослужбовців, які зламали присягу, було відкрито кримінальні провадження за статтями «дезертирство» і «державна зрада».

Увечері 21 листопада Міноборони РФ повідомило, що співробітники Служби безпеки України «незаконно затримали» в Криму двох російських військових і вивезли їх на територію Миколаївської області. Затримано прапорщика Одинцова і молодшого сержанта контрактної служби Баранова.

У СБУ підтвердили затримання двох російських військових, проте відзначили, що українські спецслужби не вивозили їх з Криму, а заарештували двох дезертирів, які перетнули кордон на пункті пропуску «Чонгар».

http://www.global-analityk.com/noviny/%D1%81%D0%B1%D1%83-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%BC%D1%81%D1%8C%D0%BA%D1%96-%D0%B4%D0%B5%D0%B7%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B8-%D0%B1%D1%83%D0%BB%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BD/

Немає коментарів:

Дописати коментар