вівторок, 22 листопада 2016 р.

Міноборони Латвії приготувалося «до останнього» захищатися від Росії

Міністерство оборони Латвії приготувалося захищатися від Росії, пише The Washington Post.

Через зростання страхів з приводу того, що обіцяє президентство Трампа державам, які межують з Росією, в латвійському військовому відомстві ще влітку сформували загін з 20 добровольців. Вони отримали право на носіння зброї і пройшли підготовку, йдеться в статті.

Як зазначає видання, весь бюджет Латвії становить одну шістнадцяту частину військового бюджету США, але Рига прагне «підвищити свої військові можливості». Латвійська влада більше не впевнена, що США і НАТО прийдуть їм на допомогу в разі потреби, пише WP.

«У нас в нашому міністерстві буде зброя, і ми будемо готові захищатися», — цитує видання держсекретаря Міноборони Латвії Яніса Гарісонса.

«Мрій про те, що американці або Бог врятують нас, більше немає. Ми повинні дотримуватися позиції, що якщо щось станеться, ми мусимо боротися, як фіни в 1939 році, щоб Заходу довелося допомогти нам», — наводить WP слова колишнього міністра оборони Латвії, нині — члена Європарламенту Артіса Пабрікса.
Відносини НАТО з Москвою загострилися в березні 2014 року, на тлі приєднання Криму. Тоді ж було припинено роботу Ради Росія-НАТО, перше засідання якої відбулося лише в квітні 2016 року. Прес-секретар російського президента Дмітрій Пєсков раніше заявив, що Москва ні для кого не становить загрози, проте не залишить без уваги дії, потенційно небезпечні для її інтересів.

http://www.fort-europe.org/?p=958

Немає коментарів:

Дописати коментар