понеділок, 21 листопада 2016 р.

В Україні гряде підвищення цін на всі групи товарів та послуги

Якщо до кінця року девальвація нацвалюти протікатиме швидше, то зростання цін на товари і послуги в Україні може прискоритися. Про це в інтерв’ю розповів український економіст, президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

За словами співрозмовника, в зв’язку з нестабільністю на валютному ринку Україну очікує підвищення цін на всі групи товарів та послуги.

«У нас, на жаль, є дуже погана ситуація: спочатку зростає курс, потім ціни. А все тому, що дуже сильна залежність цін від курсу, так як є залежність від імпорту і енергетичних ресурсів. І виходить так: курс виріс, подорожчав бензин, газ та нафта й автоматично це включають і в продукти харчування, і в виробництво різних товарів. Тому що коли дорожчає енергія, автоматично дорожчає все», — зазначає економіст.

Проте, додає Охрименко, є надія на те, що в наступному році зростання цін знову буде на рівні 12-15%, а не на 100 або 200%.

«Проте, правда, є такий ризик, що якщо до кінця року девальвація прискориться, то тоді і зростання цін може бути вищим. Тобто зараз ми подивимося на девальвацію і тільки потім зможемо сказати, як виростуть ціни», — резюмував експерт.

http://www.global-analityk.com/noviny/в-україні-гряде-підвищення-цін-на-всі-г/

Немає коментарів:

Дописати коментар