вівторок, 15 листопада 2016 р.

Расмуссен: Якщо США залишать Європу, на неї чекає «російський наступ»

Як передає Independent, колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен закликав європейських членів Альянсу збільшити витрати на оборону, щоб заручитися підтримкою нового керівництва США. В іншому випадку ЄС ризикує зіткнутися з «більш впевненою» поведінкою Росії в регіоні, вважає він.

Під час своєї передвиборчої кампанії Дональд Трамп попереджав, що США під його керуванням припинять підтримку американських союзників, якщо ті не виконуватимуть свої фінансові зобов’язання, пише Independent. Саме тому колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен вимагає, щоб європейські держави якомога швидше послали сигнал Вашингтону, збільшивши витрати на оборону.

«Європейці повинні платити більше, — вважає Расмуссен. — Якщо США підуть з Європи, то, без сумнівів, Росія висуватиметься вперед і буде діяти набагато впевненіше на сході, що послабить європейську безпеку». Він підкреслює, що зараз тільки 5 з 28 союзників, включно зі Сполученими Штатами, відповідають 2-відсотковому критерію Альянсу.

Расмуссен також обрушився з критикою на ідею армії ЄС, яка поки полягає в створенні нових європейських штабних структур. «Коли я був генеральним секретарем НАТО, ми скорочували число штабів, — згадує він. — Треба будувати нові літаки, нарощувати нові потужності для спостереження за ситуацією в світі, а не створювати нові штаби».

http://www.global-analityk.com/noviny/расмуссен-якщо-сша-залишать-європу-на/

Немає коментарів:

Дописати коментар