субота, 19 листопада 2016 р.

У Киргизстані затримали спільника пранкерів, які телефонували Порошенку

У Киргизії затримано громадянина республіки, який підозрюється у причетності до організації телефонного розіграшу з президентом України Петром Порошенком.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ Киргизстану.

Як зазначається, затриманий правоохоронцями громадянин Киргизстану контактував з пранкерами, які організували відповідну телефонну бесіду. Підозрюваного взяли під варту до з’ясування усіх обставин справи.

У киргизькому зовнішньополітичному відомстві повідомили також про телефонну розмову міністра Ерлана Абдалдаєва та його українського колеги Павла Клімкіна, у ході якої обговорювався даний інцидент.

 «Сторони домовилися провести спільне розслідування, підсумки якого будуть розглянуті в ході двосторонньої зустрічі, запланованої на полях РМЗС ОБСЄ в Гамбурзі на початку грудня. Тільки за підсумками цієї зустрічі можна буде визначити ступінь провини відповідних співробітників з обох сторін, мимоволі залучених в інцидент», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 2 листопада з’явилася інформація про те, що президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з главою Киргизії Алмазбеком Атамбаєвим. У свою чергу, в Адміністрації Атамбаєва поспішили заявити, що президент країни не телефонував українському колезі. Пізніше з’ясувалося, що український лідер став жертвою російських пранкерів.

17 листопада у мережі з’явився аудіозапис відповідної розмови, під час якої Порошенко, серед іншого, назвав себе «полностью рускоязичим чєловєком» та погодився на посередництво «президента Киргизстану» у справі продажу липецького «Рошену».

http://www.global-analityk.com/noviny/у-киргизстані-затримали-спільника-пр/

Немає коментарів:

Дописати коментар