середа, 16 листопада 2016 р.

Луценко відповів на обурення Садового після обшуків

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що обурення мера Львова Андрія Садового з приводу обшуків в міськраді безпідставне. Він прокоментував ситуацію в Facebook.

«Прочитав про обурення пана Садового. Мовляв, заважають залучати інвесторів. Відповім: щоб залучити інвестора і законно заохотити його меншою ціною на землю, потрібно було винести на розгляд міськради пропозицію знизити ціну. Адже саме міськрада, а не Садовій може змінити своє ж рішення від 25 грудня 2014 року про базову середню ціну метра квадратного землі в місті в сумі 423 грн», — написав Луценко.

Він додав, що вартість 23 га землі повинна була бути близько 97 млн ​​грн. У той час як землю продали за 52 млн грн, що на 88 млн грн менше її оцінки.

Нагадаємо, що розслідування ведеться за ч. 5 ст. 191 (заволодіння за попередньою змовою групою осіб чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем) КК. На підставі дозволу слідчого судді правоохоронці вилучають документацію, яка супроводжувала угоду, що була укладена з порушеннями.
Раніше мер Львова Андрій Садовий задекларував право на торгову марку «Самопоміч», а дружині Катерині у власність записав сім ЗМІ. Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру декларацій осіб.

Згідно з інформацією в документі про доходи, Садовий придбав право використання торгової марки в 2006 році.

Катерина Кіт-Садова є кінцевим бенефіціаром компаній «Телерадіокомпанія ЛЮКС», «Радіо «Континент»,  «Телевізійна та радіомовна компанія «ЛЮКС», «Контакт-Інформ», «ВІСМА-РАДІО-ТБ», «Радіокомпанія ЛЮКС», «Захід. нет» та «Королівський двір» (кафе у Львові).


Немає коментарів:

Дописати коментар