пʼятниця, 18 листопада 2016 р.

ФСБ намагалася викрасти з України свого колишнього співробітника — СБУ

Співробітник ФСБ Ілля Богданов, який перейшов на бік України, опинився під прицілом злочинного угруповання, яке намагалося викрасти його з України.

Правоохоронні органи припинили викрадення російськими спецслужбами колишнього співробітника ФСБ Іллі Богданова. Про це на спільному з генеральним прокурором Юрієм Луценком брифінгу заявив глава Служби безпеки України Василь Грицак.

«Спецоперація, яку ми провели, пов’язана з намірами організованої злочинної групи, якою керує з-за кордону, організувати викрадення та вбивство на сьогодні мирного громадянина України», — сказав він.
За словами глави СБУ, правоохоронці отримали інформацію, що Богданова викрали, незаконно утримують і планують переправити в РФ.

«Ми створили потужну групу, для забезпечення бойової частини був задіяний Центр спеціальних операцій «Альфа», значні наші оперативно-технічні можливості та відправлено групу на Харків, оскільки Богданов знаходився там. Знайшовши місце перебування викрадачів, поблизу кордону було організовано захоплення цієї групи, ми їх називаємо логістами, це громадяни України», — повідомив Грицак.

Про цю контрспецопераціі українських спецслужб розповів і сам Богданов. «Спроби ліквідувати мене тривають. Я громадянин України. Це терористичні дії проти мене», — сказав він на прес-конференції.

Богданов також розповів, що чув команди про своє вбивство. «СБУ спрацювала. Здолала чекістську машину. Це класно. Це переможна сторінка в історії українських спецслужб. Спасибі», — додав він.
Ілля Богданов був кадровим офіцером ФСБ, в 2014 році перейшов на бік України. Воював в зоні проведення АТО в підрозділах «Правого сектора». Разом з кіборгами колишній офіцер ФСБ захищав Донецький аеропорт від терористів. У березні 2015 року Богданов отримав українське громадянство.

Сам Богданов ще в 2015 році повідомляв в інтерв’ю, що російські спецслужби тричі намагалися організувати операції з його знищення. У жовтні 2015 року Київський районний суд Харкова засудив до 8,5 років позбавлення волі члена терористичної організації Оплот за підготовку вбивства Богданова.

http://www.global-analityk.com/noviny/фсб-намагалася-викрасти-з-україни-сво/

Немає коментарів:

Дописати коментар