середа, 23 листопада 2016 р.

Переляканого Путіна висміяли в карикатурі

У мережі з’явилася карикатура на те, як президенту Росії Путіну всюди ввижається Міжнародний кримінальний суд (МКС) в Гаазі.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Кремль відчайдушно намагається уникнути відповідальності після того, як Міжнародний кримінальний суд в Гаазі визнав анексію Криму рівнозначною збройного конфлікту між Росією і Україною.

Відзначимо, Росія поспішно вийшла з-під юрисдикції Римського статуту МКС після того, як в Гаазі озвучили доповідь по анексії Криму.

У свою чергу Генеральна прокуратура України пояснила, чому розслідування справ щодо розстрілу Майдану, анексії Криму та бойових дій на Донбасі потрібно об’єднати в одне провадження.
Як повідомляли ЗМІ, Україна звернулася до Гаазького трибуналу з проханням розглянути справу про військову агресію Росії.

Тим часом правозахисники передали до Міжнародного кримінального суду в Гаазі звіт з доказами злочинів проти людяності в окупованому Росією Криму.

Відзначається, що робота над звітом тривала близько 2 років. У ній взяли участь громадські організації та правозахисники, які займаються темою Криму.

У звіті міститься інформація про вбивства, насильницькі зникнення, незаконне утримання під вартою і тортури жителів півострова протягом більше двох років окупації.
Наведені в документі докази злочинів проти людяності базуються, зокрема, на розповідях свідків і жертв та журналістських матеріалах.

«Якщо поглянути на звіт, ви побачите ряд серйозних злочинів, які були скоєні за два роки в Криму. Серед них — 7 вбивств, 15 випадків насильства, 90 випадків незаконного утримання під вартою і 39 випадків тортур або інших форм негуманного ставлення. Також серед них дуже багато випадків заволодіння державною та приватною власністю і примусове переміщення майже 60 тисяч цивільних осіб, серед яких більшість — кримські татари», — заявила директор організації «Міжнародне партнерство за права людини» Бріджит Дюфур.

За словами одного з авторів документа, юриста Симона Папуашвілі, інформація, передана в суд Гааги, знаходиться зараз на попередньому розгляді.

Як повідомляли ЗМІ, в щорічному звіті попереднього розслідування Міжнародного кримінального суду в Гаазі йдеться про те, що ситуація в окупованому Криму рівнозначна міжнародному збройному конфлікту між Україною і Росією. Після публікації звіту президент РФ Владімір Путін підписав розпорядження про виведення Росії з-під юрисдикції Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D0%BF%D1%83%D1%82%D1%96%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%BC%D1%96%D1%8F%D0%BB%D0%B8-%D0%B2-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BA/

Немає коментарів:

Дописати коментар